Přílohy
Popis produktu
Bubnová škubačka drůbeže CIMUKA YL-PL01-Q
- Max. 5kg
- Doba škubání: 20 - 30 sekund
- Buben: 35 cm, 216 ks škubacích prstů
- Příkon :200 W
- Rozměry balení: 41 x 41 x 64 cm
- Hmotnost: 12,5 kg
S touto efektivní škubačkou oškubete celý chov křepelek během chvilky.
Jedinečná škubačka zajišťuje pomocí strategicky rozmístěných flexibilních škubacích prstů bezchybné vytrhání každého peří od křídla až po ocas bez poškození kůže.
Špičková bubnová škubačka funguje na principu mokrého škubání a oškube 6 až 8 křepelek za ohromujících 20-30 sekund.
Nespornou výhodou této škubačky je však její úspornost.
Patentovaná technologie "ipluck" totiž snižuje tření, tím snižuje potřebu výměn součástek a k tomu má o 50 % nižší spotřebu energie než konkurenti na trhu. Škubačka je vyrobena z velice kvalitních a odolných plastů, a tak její čištění a údržba zabere jen chviličku a vydrží Vám po mnoho let.
Příprava před škubáním
Před škubáním je nutné křepelky správně spařit ve vodě o teplotě 60-65 °C po dobu 25-35 sekund. Nepřekračujte teplotu a dobu ponoření drůbeže. Delší čas ponoření může způsobit vaření některých částí masa a kůže a to může způsobit při škubání problém. Uvedené časy jsou orientační a doručujeme v průběhu spaření drůbeže ručně kontrolovat možnost snadnosti škubaní peří.
Jak správně škubat
Nejprve připojte škubačku drůbeže do elektrické energie. Před umístěním drůbeže je nutné škubačku zapnout pomocí vypínače na spodní části škubačky. Šetrným způsobem vložte drůbež do škubačky drůbeže a nechte pracovat. Doba škubání se pohybuje okolo 20-30 sekund. Během škubání drůbeže oplachujte vnitřek bubnu studenou vodou pro odstranění peří a dalších nečistot z bubnu – zvyšuje se tím účinnost škubání peří u drůbeže. Jakmile je drůbež oškubána, je třeba škubačku vypnout a drůbež omýt ve studené vodě. Pro další drůbež opět celý proces opakujte viz výše. Po skončení škubání je třeba škubačku důkladně omýt od nečistot. Nikdy nepřetěžujte škubačku vahou více, než je povolená kapacita zařízení. Pokud zařízení přetížíte, motor se zastaví a musíte snížit hmotnost působící na rotační kotouč.
Technologie „i-pluck“
Vznikla na základě 2 letého výzkumu společnosti CIMUKA, která měla za cíl nabídnout svým zákazníkům kvalitní, úsporné, avšak vysoce efektivní řešení při škubání peří u vodní a hrabavé drůbeže. Jako výsledek byla vyvinuta patentovaná technologie „i-pluck“ – využívaná u bubnových škubaček CIMUKA, které jsou vsoučasnosti nabízeny ve více jak 20 zemích světa. Oproti konkurenci využívají technologii přímého pohonu, díky kterému není zapotřebí využití pomocných pásů a řemenic pro přenos výkonu motoru. Nedochází tedy ktakovým ztrátám při přenosu a kopotřebení nadbytečných součástek, a tím poskytují jednoduchý a účinný způsob, jak snížit spotřebu energie až o 50 %. Kdosažení této úspory přispívá i speciálně vyvinuté rozložení škubacích prstů, které jsou rozmístěny na nejefektivnějších místech rotačního kotouče a ochranného bubnu dle výzkumu. Bubnové škubačky drůbeže CIMUKA stechnologii „i-pluck“ jsou vyrobeny zkvalitních, odolných plastů a jsou baleny ke snadné manipulaci a standartní balíkové přepravě. Balení je složeno z jednotlivých dílů, které je třeba dle jednoduchého, obrázkového návodu níže složit pro správnou funkčnost výrobku.